Моето училище

Кампания, в която представяме обичта, гордостта, благодарността.

Хората, които срещаме в училище. Хората, които го правят специално и необикновено. Хората, които наричат СУ “Пейо Яворов” свое.
 • Учители и родители – заедно
Йордан Иванов, адвокат, общински съветник

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото съм доверил обучението на сина ми именно на това училище. Вярвам, че без училищното просвещение на децата ни, нашите родителски усилия за изграждането им като личности биха били до голяма степен лишени от смисъл. Отдадеността и професионализма на учителите са безмерни, което дава преди всичко на нас възрастните – спокойствие и сигурност, а на децата ни – любов, знания и мъдрост.

Петя Стойчева

 В училище “Яворов завърших основното си образование. След дълги години на една родителска среща седнах на един от чиновете и нахлуха в съзнанието ми прекрасни спомени от детството ми. Радвам се, че и децата ми учат в това прекрасно училище. 

 • Изключителната история на три поколения, учили тук
Д-р Петя Консулова д.м.
Клиника по Ендокринология, УМБАЛ “Св. Георги” ЕАД

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото майка ми, аз и синът ми сме възпитаници на това училище. Тук получихме знания, грижи и ценни приятелства! Гордеем се, че сме Яворовци!

 • Трудно е да намериш подходящото училище
Илия Пашков

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото синът ми учи там вече трета година.

Екипът от учители в начален етап на обучение е съставен от отлични професионалисти, с огромен опит и желание за работа с деца.

Затова, когато трябваше да изберем училище, в което да започнем първи клас, без колебание избрах СУ “Пейо Яворов”.

Считам училището за мое, защото част от мен е там всеки ден от седмицата и аз се чувствам спокоен , защото знам , че синът ми е на правилното място.

 • Когато в семейството има ученик и студент в едно и също училище
Семейство Бабикови, частен бизнес

Наричам СУ “Пейо Кр. Яворов мое, защото ми е като втори дом. Училището за мен не е само сграда. То е място на приемственост и топлина, както между съучениците ми, така и с учителите. Не винаги осъзнавам, че уча, а наистина научих много.

Генка Даскалова, военнослужеща

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое защото, училището е втори роден дом за нашите деца. Те прекарват там деня си, обгрижвани с любов и знания от техните учители. Там те получават знание и се чувстват спокойни. Там те се забавляват и са щастливи. Ето защо мога да кажа, че СУ “Пейо Яворов“ е втори роден дом за нашите деца.

сем. Шиндрови

Впечатлението ни от началния етап на образование в СУ “П. Яворов” е много добро. То се базира на големия професионализъм на педагозите, при които се учи нашето дете. За нас това е най-важното. Началното образование и навиците, които дават на децата ни са ключови за изграждането на едно дете като личност. Затова искаме да благодарим на учителите на нашето дете за тяхното търпение и всеотдайност. 

 • На училище на 6
Десислава Бинева – Бъчварова

На училището и екипа от преподаватели мога само да поставя оценка ОТЛИЧЕН! Решихме да изпратим дъщеря ни с година по-рано в първи клас през учебната 2019/20 г. и не съжаляваме! С подкрепата и изключителния професионализъм  на нашите учители, детето ни бързо и безпроблемно настигна съучениците си! Организацията на учебния процес е на високо ниво, справиха се дори и в екстремните условия на пандемичната ситуация! Тепърва предстои да изпратим в първи клас и двете си близначки и без колебание СУ “П. Кр. Яворов“ ще бъде тяхното училище! Препоръчвам на всички! 

 • Учителят е всичко
Валентина Аргирова, счетоводител

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото това е вторият дом на моето дете. Учителят е всичко – майка, баща, приятел, човекът, който никога няма да обърне гръб в труден момент. Учителите имат търпение и искрен интерес към децата. Професията им е истинско призвание и в работата си те са истински професионалисти. Училището учи моето дете на дисциплина, отговорност, търпение и най-вече знания, които ще са истинска необходимост в живота му.

Мария Караджова

Първият срок от учебната година измина с много трепет, много усилие и много надежда.

Аз започвам с едно огромно “Благодаря!

В началото, Гошко беше особено притеснен, че всички негови приятели отидоха в други училища.

Ядосваше се, но аз вярвах, че това е само за негово добро, и не сгреших.

Още първата седмица той беше щастлив с госпожите и децата. Какво по- хубаво от това, да виждаш детето си спокойно, щастливо, и сигурно. А сигурността, безспорно идва от натрупаните знания,които получава всеки ден. Благодарим Ви, обичаме Ви!

 • Правилните избори
Теодора Драганова

СУ “Яворов“  е моето училище, защото тук учеше синът ми, а сега и моята дъщеря, която е ученичка в 4а клас. 

Учителите са истински професионалисти и невероятни личности, за които професията е призвание. Те не само преподават компетентно и задълбочено материала, но обичат децата, винаги се отнасят с внимание и търпение и са готови да им помогнат във всяка ситуация. 

Ако трябва да избирам, отново бих избрала СУ “Яворов” за училище на моите деца! 

 • Ценностите
Анна Сергеева – Тодорова – изпълнителен директор

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое училище, защото е дало начален и много успешен старт на двете ми деца, и е допълнило възпитанието и моралните ценности, на които ги учим ние родителите!

 • Училище – семейство
Весела Лазарова 

Наричам училище “Яворов” свое училище, защото вече 5 години аз и моите деца сме част от Яворовци. Дъщеря ми е в 5 клас, а брат ѝ – във втори. Всеки ден в „Яворов” е усмивка, приятелство, приключение. Учителите тук са не просто учители, а семейство. Винаги съм държала децата ми да се чувстват добре в училищната среда, да са приети и разбрани, освен добре обучавани. По усмивките им всеки следобед, когато ги прибирам от училище разбирам, че са щастливи. Затова “”Яворов” е НАШЕТО УЧИЛИЩЕ – УЧИЛИЩЕТО НА УСМИХНАТИТЕ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА!

Лалка Ганчева

Обичам СУ “Пейо Яворов”, защото учителите са любезни, обичливи и всеотдайни.

 • Индивидуалност и внимание
Павлина Попова

Моите впечатления за обучението до 4-ти клас в СУ “П. К. Яворов“ са много позитивни. Преподавателите са изключително добре подготвени професионалисти, с много добро отношение и подход към учениците, материалът се преподава по разбираем начин и децата са пълноценно подготвени. Учителският екип успешно поддържа ползотворна и развиваща учебна среда и всяко дете получава индивидуално внимание и грижа.

 • Това училище е мое! Не, мое е! Мое! Мое! Наше!
Семейство Мороз

Наричаме СУ “Пейо Яворов” наше, защото тук се запознаваме с много интересни неща, заедно с нашите приятели. Тук сме щастливи! 

 • Да растем като себе си
Наталия Караджова

Избрах училище “Яворов“ за моите деца,защото това е моето училище! За мен то е не просто място, в което получих своето средно образование, а цял един етап. Етап от израстването ми като осъзната личност! Благодаря на всички мои учители,които ни научиха да бъдем себе си и винаги бяха до нас! Искам децата ми да израснат в духа на българските традиции и ценности!

 • Иновативни и съвременни
Веселина Александрова, адвокат

Наричам СУ “Пейо Яворов“ мое, защото тук виждам желанието за изграждане на силни личности, отворени към знания и иновации.

Илияна Илиева, детски учител

Обучението в Начален етап на  СУ “Пейо Яворов“ осигурява качествено образование, уют и топли грижи на своите възпитаници. За високото равнище на тяхната общообразователна  подготовка се грижат висококвалифицирани преподаватели. Училището предлага отлична целодневна организация, просторни и уютни класни стаи,  добро столово хранене и голям училищен двор.

 • И сме умни, и сме талантливи, и сме най-добри
Виктория Илиева

Това е моето училище, защото тук са най-добрите ми приятели и имаме най-добрите учители!

Ние сме добри и старателни деца. Ние сме приятели, задружни сме и си помагаме.

 • Пазим българското!
Петър Тошев, служител МВР

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото чувствам добронамереност, с която се внася радост, надежда, комфорт за децата. Всеки ден е изпълнен с радост и много емоции. Ние, родителите сме благодарни за грижите и любовта към децата ни, за общочовешките ценности, в които се възпитават, за да станат личности-родолюбци.

Защото, където и да се намираме трябва да пазим идентичността си, да съхраняваме българските традиции и култура и същевременно да усвояваме новостите на времето.

 • Децата са прекрасни
Мая Бодурова, финансов консултант

Изборът на начално училище за нашите деца е изключително важен. И за секунда не съжалявам, че съм избрала СУ “Пейо Кр. Яворов”. Вече четири години дъщеря ми Пресиана с радост очаква всеки един учебен ден.

Искам да изкажа моята благодарност към целия екип от учители за търпението и усилията, които полагат за тези прекрасни деца – БЛАГОДАРЯ!

 • Най-доброто училище
Атанаска Сакова, горд родител

Училище СУ “Пейо Яворов” е училище, в което се учи качествено. Учителите са компетентни професионалисти, които се отнасят отговорно и сериозно към работата си. Те съумяват да ангажират вниманието на своите ученици, да спечелят уважението им и да работят еднакво с всички деца.

Доволна съм, че направих правилния избор за училище на моите деца. От първостепенно значение е не реномето на училището, а преподавателят, който ще поеме детето в първи клас. Основата е от особено значение за успешния старт на ученика. Моите деца са в най-доброто училище, при най-прекрасните госпожи и при най-добрите деца.

Иванина Пенчева, родител

Аз съм изключително доволна от училището и от екипа професионалисти, които обгрижват детето ми! Благодаря на целия екип, които полагат всичките си усилия в този труден преход. Препоръчвам училището сърдечно. АЗ СЪМ ЯВОРОВКА И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА.

Кристина Христова

Случвало ли ви се е да попаднете на място, където се чувствате добре дошли, приятно и комфортно? Да се озовете сред хора, които са сърдечни и отзивчиви и вие веднага да ги харесате? Така се почувствах аз при първия си досег до СУ “Пейо Кр. Яворов“ и учителите от начален курс, които срещнах.

Изключително съм щастлива, че моят син започна дългия път на своето образование именно от това училище. Там той получава всичко, от което се нуждае. Преподават му опитни, всеотдайни, мотивирани и търпеливи учители. Учи, играе и се развива сред прекрасни деца, в  дружелюбна атмосфера, като се стремят към сплотеност, разбирателство и емпатия.

А това, за което съм особено признателна е, че освен учебния материал, на учениците се предават и общочовешки знания, стремеж към личностно развитие, житейски ценности и добродетели.

 • Яворов – семейна традиция
Мария Борукова – счетоводител

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото тук дъщеря ми се учи и забавлява с преподавателите и съучениците си. Прекрасен екип и добра учебна база – това ме накара да избера училището, за да поставим заедно основите в живота на детето ми. Желая успех на всички преподаватели и ученици!

Мария Петкова

Училище СУ “П. Кр. Яворов“ е моето, на майка ми и на сина ми училището. Завърших средното си образование тук при прекрасни преподаватели. Те ме научиха да обичам знанието И всеки ден да прибавям нещо ново към него! Синът ми откри как се учи с удоволствие от всеотдайни учители и намери добри приятели.

Снимката е от кабинета по химия на г- жа Васка Дюлгерова наш класен ръководител. 1999 г.

 • Уютно. Като в семейство
сем. Чиликови

Ние наричаме СУ “Пейо Яворов” наше, не само защото тук има уникални професионалисти, иновативни методи на преподаване, светкавична адаптивност към динамично променящата се реалност, но и защото тук детето ни разви богата палитра от положителни качества, толкова ценни в днешно време. Спокойни сме когато тя е в училище, защото знаем, че се чувства уверена, разбрана, подкрепена и целенасочена, не на последно място и е уютно! Не съжаляваме за избора на начално училище и за секунда!

 • Традиция на четири поколения!
Николай Чалъков, управител

Наричам СУ “П. К. Яворов” мое, защото животът ми е свързан с него, дори в днешни дни. 

Завърших гимназията преди доста години, така както са го направили баба ми, майка ми и баща ми, които са се запознали там, сестра ми. 

Щастлив съм, че моите деца продължиха семейната традиция и станаха “Яворовци

Времената се променят, но духът на гимназията, заложен в началото, се усеща и в наши дни. 

Николина Димова, старши експерт

Семейството и училището са най-важните фактори за формирането на личността и изграждането на характера на един човек.

Училището е вторият дом на детето, изпълнен с надежда, знания, приятели, сълзи от радост и тъга. То ни дава импулса да се стараем, да бъдем решителни, учи ни да вярваме в себе си и да преследваме мечтите си.

Да си учител е призвание, а не просто професия!

Доброто училище, с неговите всеотдайни просветители, е гаранция за бъдещия успех на децата ни!

Ние се доверихме на СУ “П. Кр. Яворов“ за успешния старт в живота!

 • „Аз не живея: аз горя.”
подп. Славов

Радвам се,  че съдбата отреди синът ми да се учи в СУ “П. К. Яворов. Със своите преподаватели и материална база, училището е олицетворение на вдъхновението, което пораждат стиховете на неговия патрон – великият Яворов. 

Стоилка Цокова, учител в ДГ

Наричам СУ “Пейо Яворов” мое, защото е съвременно, модерно, иновативно българско училище. То има много добра материално-техническа база и обновени кабинети, отговарящи на новите изисквания на образованието. Училището осигурява ежедневна храна за желаещите ученици. Освен основните форми на обучение, училището предлага и извънкласни дейности-футбол, народни, модерни танци и др . Учителите са отлични професионалисти, с доказани педагогически умения. Чрез всеки учебен предмет те изграждат у децата ни знания , умения, отношения и ценности.  Така възпитаниците на СУ “П. Кр. Яворов“ стават отговорни и съзнателни хора, подготвени за предизвикателствата на живота. Учителите изграждат у учениците и умения за самостоятелно учене, за работа в екип и група. СУ “Пейо Яворов“ е моето училище. То осигурява качествено образование, сигурност за децата и спокойствие за родителите.

Лилия Леонова

СУ “Пейо Кр. Яворов” е моето училище. Учим интересни уроци, а любими са ми тези за добри дела на герои от миналото.

Тук срещнах много добри приятели. Обичам да танцувам и да се забавлявам с тях. 

сем. Белакови

Ние наричаме СУ “Пейо Яворов” наше, тъй като вече трета година това е училището, в което учи синът ни. Много сме доволни от избора, който направихме, защото установихме, че тук учителите са много добри професионалисти, ползват се иновативни методи на преподаване, екипът успява перфектно да се адаптира към динамично променящата се действителност. Спокойни сме, защото освен, че детето ни ежедневно получава необходимите знания, тук намира много нови приятели, спокойствие, увереност и отлична среда за развитие. Ако трябва отново да избираме училище, без да се замислим, отново ще изберем СУ “Пейо Яворов”!

Галина Дингилева – родител и учител

Наричам СУ “П. Кр. Яворов моето училище, защото:


Мога да бъда спокойна за безопасността на детето ми;

Обичам, когато взимам дъщеря ми усмихната и вдъхновена след учебния ден;

Е място, в което работят професионалисти и сърцати хора;

Творчеството и знанието вървят ръка за ръка;

Окрилява децата ни да следват мечтите си;


Учи децата ни на уважение към българското;

Често ни кара да се чувстваме като голямо семейство – деца, учители и родители;

Иновациите са ежедневие;

Личностните качества и силните страни на детето ми са оценени;

Искам детето ми да получи качествено образование;

Ще избера отново него, защото

Е пример за предаването от поколение на поколение на “Обич, знания и мъдрост!

Светлана Помакова-Ботева магистър-фармацевт


Наричаме СУ “П. Кр. Яворов нашето
училище, защото в него учи синът
ни. В него е завършил образованието си и баща му. Това е мястото,
където детото ни усвоява нови
знания и умения с помощта на екип
от учители-будители.
Благодарим Ви!!!
През учебната 2021/2023 г. предстои и
второто ни дете да бъде първи
клас и със сигурност ще изберем
отново СУ “П. Кр. Яворов“

Десилава Асенова

Наричам “Пейо Кр. Яворов“ в Пловдив моето училище. Наричам го така, защото това е училището на моя син, а ние с него сме едно цяло. Там той се научи да чете, да пише и да смята. Научи се на приятелство. Научи се на толерантост. Научи се на споделяне. Научи се на търпение – донякъде. Научи се да пази тишина – донякъде. Научи се да помага и да приема помощ. Аз редом с него си припомнях колко трудно се учат всички тези неща. И се учих де се доверя на друг човек, да повярвам, че друг човек му желае доброто колкото и аз. Че друг човек се радва на неговите успехи и го подкрепя в трудностите. И двамата имаме много още да учим. Но вървим по пътя, сигурни че можем да разчитаме на опита и подкрепата на неговите преподаватели. Те доказаха с времето, че освен отличници, могат да създават и човеци. Че понякога е по-важно спокойствието и радостта от всекидневните срещи, отколкото това какво следва по програма. Че понякога можеш да разговаряш с децата като с възрастни и да бъдеш разбран. Че понякога балансът, колкото и труден да е, дава чудесни плодове.

Мария Илиева – ученик

Яворов – поет, символист, революционер и патрон на моето училище. Моето-притежателно местоимение, описващо чувство дълбоко в сърцето ми. Обичам, обожавам, пленена съм от него, не само защото тук срещнах много приятели, не само защото тук научих много нови неща, не само защото то ме срещна с най-невероятната госпожа на света (обичам Ви, Госпожо Атанасова), а защото всичко това води към едно –усещането за гордост, че съм част от МОЕТО училище – СУ “П. Кр. Яворов“ – първото и единствено в сърцето ми.