Отбелязваме Деня на народните будители

В навечерието на един от най-духовните български празници – Деня на народните будители, ученици и учители отбелязаха уважението си към будителите чрез редица инициативи. Всички заедно, водени от една идея, една кауза, а именно успехът на младите ни възпитаници, отдадохме почитта си пред славното дело на българските будители.

Бъдещите зрелостници взеха участие, като ни представиха мултимедийна презентация и ни припомниха за живота и делата на будителите. Ученици от гимназиален етап изразително цитираха будители като Паисий Хилендарски, Найден Геров, Георги Раковски и много други, което допринесе за подклаждане искрата на българското ни самосъзнание.

Най-малките ни възпитаници от начален етап отправиха специален поздрав, като казаха едни от най-известните и обичани български стихове, а момичетата от музикалната група „Селект мини“ изпяха тържествена песен, чийто текст бе изцяло във връзка с празника.

Дейностите на учениците бяха жест на благодарност към учителите им за това, че са техните нови будители. Те доказаха, че се гордеят и ще пазят българското дълбоко в сърцето си.

Ученици и учители от Начален етап проведоха редица инициативи във връзка с честването на Деня на народните будители. Бяха изработени проекти, организирани изложби, рецитали, викторини, състезание „Познавате ли народните будители? ”Всички паралелки бяха приветствани  и наградени от г-н Стоилов с „Голяма книга на народните будители”. Хоровото изпълнение на песента „Вятър ечи, Балкан стене”бе посветено на 200 годишнината от рождението на българския учител, поет и композитор Добри Чинтулов. Инициативите бяха проведени под надслов:

„Да се знае ,да се помни,че България е жива…”

Честит празник на всички ученици и учители! Честит празник на всички онези, благодарение на които остават живи българският дух и самосъзнание!