Среща с Росен-Андрей Охеда, един българо-кубинец по света

Днес в СУ “Яворов” се проведе  изключително интересна среща, инициирана от г-жа Галина Бончева, преподавател по география. Тя ни запозна  с един вдъхновяващ пътешественик. До момента той е посетил впечатляващите 171 държави на общо 7 континента,  островите в Океания, Антарктида, Камбоджа, Непал, Сейшелските острови. Гмуркал се  е с китови акули в Мозамбик, разхождал се е из фиордите на Нова Зеландия, плавал е по езерото Танганика, обикалял е пустини. 

Неговото име е Росен-Андрей Охеда, един българо-кубинец по света.

Срещата предизвика много вълнения у нашите ученици и преподаватели. Децата бяха впечатлени и задаваха въпроси за културата и бита на местни племена, за страната, в която можеш да бъдеш отвлечен, за огромните костенурки на Галапагоските острови, за магичното преживяване да посетиш Антарктида и още много други. 

Г-н Охеда отговори изчерпателно и от сърце на всички въпроси и така задоволи детското любопитство, вдъхновено от идеята за чудновати приключения. Слушайки увлекателните му  разкази, всички си пожелахме да посетим поне част от местата, на които се е любувал пътешественикът. А нали по Коледа стават чудеса…:)