Коледа в училище

С настъпването на месец декември в училище се възцари приповдигнато коледно настроение. Голяма заслуга за това имаше обновената празнична  украса – за първи път в училище блесна коледна арка, а чудесната елха и бляскавите гирлянди и венци създадоха магическа атмосфера. 

Вдъхновени от празника, учениците от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас нарисуваха коледни картички и картини, най-добрите от които бяха включени в тематичната изложба, украсила  коридора на училището. 

На 21.12.2022г. на деня на зимното слънцестоене тържествено открихме традиционния за училището коледен базар, иницииран от училищния ученически съвет. Нашите талантливи деца собственоръчно изработиха материалите за него – в часовете по изобразително изкуство направиха весели картички, изрисуваха с коледни мотиви стъклени бутилки и свещници, направиха сурвачки и забавни играчки. Темата на базара е свързана с подкрепа на наши дарования, а  събраните средства  ученическият съвет  реши да дари за подпомагане на талантливи яворовци.

Веселото настроение се допълни от емоционално коледно тържество, което учениците от 5-ти и 6-ти клас организираха в актовата зала. Тържествата продължават да се провеждат по класове, а  коридорите се изпълниха с усмихнати лица  на деца, понесли торбички с коледни изненади за своите съученици.

Нека с такъв бодър дух да изпратим старата и посрещнем новата 2023-та година! Весели празници, Яворовци! Бъдете здрави и благословени!