Честит национален празник!

Честваме 145 години от Освобождението на България!

На 3 март отбелязваме възкресението на българската държава след 500 години лишаване от политическа и духовна свобода. Това е дата, която сбъдва мечтите на нашите светли възрожденци всички българи да могат свободно да изявяват кои са и да живеят според собствените си морални ценности.

В такъв ден нека си спомним за героите, борили се за свободата на отечеството, както и за всички онези, отдали живота си, за да можем ние днес да се наречем независими българи.

Ние, Яворовци, посрещаме празника с нова придобивка – фасадно осветление, което озарява южната част на училищната сграда в цветовете на българския трикольор.

В чест на празника 200 ученици от начален етап вдъхновено изпълниха песента „Радецки“, спомняйки си саможертвата на Ботевите четници.

Спуснахме националния флаг по фасадата на училището с послание към всички българи да помним и ценим нашата история, защото историческата ни енергия е вложена  не  в носталгията по отминалото време, а в осъзнатата стойност на свободата. В отговорността пред мъчениците, които платиха цената й. В светлия идеал за „чиста и свята република“.    

Поклон пред падналите за свободата на родината!

Честит празник!