„Яворов“ като мост на приятелството

Днес педагогическият колектив на училището посрещна скъпи гости – на приятелско посещение при нас дойдоха учители и ученици от ОУ „П. Кр. Яворов“ от гр. Ереван. Срещата бе осъществена по инициатива на председателя на фондация „Яворов“ Тодор Иванов.

Ние запознахме арменските ни гости с историята на нашето 114-годишно училище, с миналите и настоящите си постижения, а техните представители ни разчувстваха с вдъхновена рецитация на стихове от великия поет, дал името си и  на двете ни училища, и то на отличен български език.

Директорката на арменското училище изрази радостта си от поетата инициатива и ни остави като подарък красиво изработена книга с историята на тяхното училище. Сподели колко развълнувани са били, когато са се поклонили пред паметника на Яворов в гр. Пловдив, за което ще запазят светъл спомен.

Г-н Т. Иванов завърши официалната част от срещата, като изказа желание за бъдеща съвместна работа между двете учебни заведения. Пожела ни да оформим приятелството в история, като използваме „моста Яворов“, за да създадем бъдещи красиви преживявания.

Надяваме се пожеланията му да се превърнат в реалност и  да съумеем да изградим още много „мостове на приятелството“!