Откриване на новата учебна година

Отново е 15 септември и училището  разтвори врати, за да посрещне прекрасните ни ученици, развълнуваните им родители и ентусиазираните  учители.

Гости на нашето тържество бяха г-н Стоян Алексиев – кмет на Район Северен, гр. Пловдив, инспектор Таня Гръблева от Трето РУ, гр. Пловдив и г-н Николай Чалъков – представител на обществения съвет към училище „Яворов“.

След тържествения химн и посрещането на училищните знамена младите яворовци отправиха послание към всички присъстващи, в което определиха своя свят като палитра от цветове. Обрисуваха го с боите на обичта си, пускайки във въздуха балони в символични цветове:

Сини като безкрайното синьо небе, жълти като слънцето, зелени като тревите, нашепващи приказки, червени като истината и лилави – цвета на поети и мечтатели, цвета на нашето училище.

Директорът на училището г-н Пламен Стоилов ни развълнува с емоционалната си приветствена реч, в която определи СУ „Яворов“ като втория ни дом, в който  предстоят много хубави промени. Очакваме ги с нетърпение!

Празнични поздравления получихме  от нашите гости, както и от приятелите ни от музикално училище „Любен Каравелов“.

Емоционална кулминация на тържеството беше несъмнено специалният музикален  поздрав за г-н Пламен Стоилов от учителите при СУ „Яворов“. Ентусиазирана част от тях след  мотивирана подготовка и с голямо вдъхновение изпяха химна на училището. В ролята на художествен ръководител и диригент влезе г-жа Мирена Попова. Това се случва за първи път на откриване на учебна година в нашето училище и несъмнено ще остави трогателен спомен у учениците и гостите ни.

На финала на тържеството отец Лазар отслужи водосвет и ни благослови за една здрава и успешна учебна година.

Нека пътят ни през учебната 2023/2024 година бъде изпълнен с красиви преживявания, сбъднати мечти, постигнати върхове!