Златни медали и първи места

За пореден  път Белослава Ангелова, ученичка от 12а клас и актриса в УТС „Европа зад кулисите“ при СУ „Пейо Яворов“ с ръководител Танчо Агушев, спечели призовите места и златните медали на 19-ти международен фестивал на изкуствата „КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ” – София.

Конкурсната програма се проведе на 20 и 21 октомври 2023 г. в залите на Парк хотел “Москва” в град София. Гала концертът се проведе на 22 октомври 2023 г. в Националния дворец на културата, зала 11. По традиция преди началото му се проведе парад на всички участници по столичния булевард “Витоша”.

Въпреки огромната конкуренция, 750 участници от цялата страна, Белослава спечели две първи места в категория „Световен хит“ с песента на Едит Пиаф  “Милорд”   и в категория „Мюзикъл“ с  песента Poor Unfortunate souls от филма “Малката русалка”.

И в двете категории Белослава Ангелова печели ПЪРВО МЯСТО и ЗЛАТЕН МЕДАЛ в IV възрастова група (15-18 години)!

За първа година младата Яворовка участва, като актриса в раздел „Лирика“ на  Международен фестивал на изкуствата „КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ”. Белослава представи три авторски стихотворения: ,,Обичам” , ,,Опиянение” , ,,Усещам те още до мен”. Резултатите от категория „Лирика“, ще се публикуват следващата седмица, а председател на журито е Георги Драмбозов.

Браво и успех на Белослава и Яворовата школа за млади артисти!