По стъпките на будителите

В края на месец октомври учениците от седмите класове под ръководството на своите класни ръководители имаха възможността да участват в двудневна екскурзия с литературно-образователна цел, посветена на някои от българските будители. Яворовци се потопиха в атмосферата на възрожденските градове Копривщица, Сопот и Калофер; посетиха родните домове на Любен Каравелов, Иван Вазов и Христо Ботев; разгледаха музейните експозиции, изслушаха вълнуващи лекции за живота на великите българи.

В гр. Сопот освен къщата музей на Иван Вазов учениците посетиха и Сопотския девически манастир „Въведение Богородично“, където сестра Румяна им поднесе вълнуващ разказ за опожаряването на града по време на османското владичество и за чудодейната сила на храма.

Дълбоко развълнувани, създали нови приятелства,  натрупали знания и незабравими впечатления, всички се разделиха с увереността, че предстоят нови подобни пътувания и че извън класната стая възможностите за разширяване на познавателните хоризонти са все така безкрайни.