Необичайни спортни успехи

Двама наши възпитаници от 9а клас, които са  със специални образователни потребности, взеха участие в първия държавен турнир по хокей на трева за деца с интелектуални затруднения, който се проведе на 27.11. 2023 г.  в  зала “Атрим Арена”, гр. Пловдив.  Участниците в турнира бяха разпределени в три отбора – “сини”, “жълти” и “червени”, като единият от нашите ученици игра за синия отбор, а вторият – за жълтия отбор. “Жълтите” спечелиха турнира, а “сините” завоюваха второто място.

Нашите ученици бяха картотекирани  в клуб  “Непримиримите”, който е официално регистриран отбор в Българската федерация по хокей на трева. 

Интересно е да се знае, че отборът на “Непримиримите” представи България на  Летните игри „Спешъл Олимпикс“ за хора с интелектуални увреждания, които се проведоха в Берлин от 17 до 25 юни 2023г. Нашите играчи завоюваха второ място, а всички участващи в турнира  бяха наградени лично от министъра на образованието за блестящото си представяне.

 “Непримиримите”, в чиито състав вече са и двамата Яворовци,  получиха покани за участие в престижни турнири в Нидерландия и Турция.

 Нека пожелаем на нашите момчета успешни бъдещи представяния, но най вече да се забавляват и получават истинско удовлетворение от това, което правят