Патронен празник

На днешния патронен празник честваме 114 години от създаването на училище “П. Кр. Яворов”. По традиция тържеството се проведе пред паметника на поета, намиращ се в Стария град. Поднесохме венци на признателност пред нашия патрон, а изнесената  музикално поетична  програма беше вълнуваща и емоционална, вдъхновена от жизнеутвърждаващите мотиви в творчеството на Яворов.

Приветственото слово на директора на училището г-н Пламен Стоилов ни впечатли със своето послание, в което цитира А. Х. Гласоу: “Щастлив е човек, когато знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето”. В този контекст беше изтъкнат неуморния труд на поколения преподаватели, благодарение на който училището ни е възпитало хиляди достойни Яворовци, опазило ценните ни традиции и създало условия за прекрасно бъдещо развитие както на ученици, така и на учители. С пожелание в новата учебна среда, която очакваме да се финализира съвсем скоро, да успеем да реализираме талантите, за които сме призвани, г-н Стоилов завърши своето обръщение, като изрази убеждението, че  училищната територия ще стане още по-желана за учители, ученици и родители.

Честит празник, горди Яворовци! Бъдете изпълнени  с дръзновение и самочувствие, че сте част от една вековна, доказала се през годините общност!