Иновации в действие

От утре 17.04.2024 г. в нашето училище стартира ежегодната среща   за обмяна на добри практики във връзка с НП “Иновации в действие” 2023/2024 г.

В рамките на три учебни дни наши гости ще бъдат представители от Спортно училище “Юрий Гагарин”, гр. Бургас, Пето основно училище “Хр. Ботев”, гр. Монтана и Спортно училище “Никола Симов”, гр. Търговище.

На вниманието на гостите нашите иновационни екипи ще представят пет иновативни урока, които впоследствие ще бъдат конферирани с цел обмяна на добри практики. Темите на уроците са:

  • Представяне на мултидисциплинарен урок по изобразително изкуство, английски език и информационни технологии на тема: “Създаване и използване на дигитално съдържание” – сборна група от XI и XII клас
  • Органични киселини – лабораторен урок по химия и опазване на околната среда – IX а клас
  • Представяне на урок по информационни технологии „Инструментите за мислене – лесни, забавни, полезни“ – VII а клас
  • STEM урок по биология и здравно образование и информационни технологии – Х а клас
  • „Медиация“ – разрешаване на спорове, XII клас

За специалното настроение на гостите ще се погрижи учебният сатиричен театър „Европа зад кулисите“, който  ще представи на 17.04.2024 г. своя спектакъл “Гара Виктория”.

Желаем успешна и ползотворна работа на иновативните екипи, а на включените в програмата ученици – да покажат най-доброто от себе си!