Почетна значка на град Пловдив за Белослава Ангелова

Тринадесетата “Почетна значка на град Пловдив” бе връчена на Белослава Ангелова – актриса и певица, ученичка в СУ “П. Кр. Яворов” и част от Учебен сатиричен театър “Европа зад курисите” към училището.

“Горда съм и съм много благодарна на всички , които са до мен и ми помагат да се развивам и не спират да вярват в мен . Удостоена съм с почетна значка на град Пловдив и с принос за развитие в културата. Мечтайте и работете здраво, и нищо не може да ви спре!”

Неотразимо е участието на Белослава Ангелова в Учебен сатиричен театър “Европа зад кулисите” при СУ “Пейо Кр. Яворов” с пиесата на Харолд Пинтър “Гара Виктория”  в компилация със стихове на Недялко Йорданов, която жанрово се определя като абсурдна трагикомедия.

Участват Белослава АНГЕЛОВА и Йордан КАВРЪКОВ. Постановка, сценография, костюми и музикално оформление: д-р Танччо АГУШЕВ.

Спектакълът се играе вече 3 години, над 15 представления и има поредица от награди:

  • Плакет и грамота от 16-ти Младежки театрален фестивал “Океан от любов”- Пазарджик 29 април – 2 май 2022г. 
  • Първа награда за цялостен спектакъл от I–ви Национален младежки театрален фестивал “Малката Мелпомена” (10 – 12 юни 2022 г.), гр. Пловдив
  • Две първи награди за млада актриса и млад актьор и второ място за спектакъл и режисура от Двадесети национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри, Свищов.
  • Първа награда за цялостен спектакъл от ХХХVI издание на МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА “УТРИННА ЗВЕЗДА”  Банско 30.11.2022 г.- 04.12.2022 г.

Гордеем се с теб, Бела! На добър час!